Przepis: Kurczak w złotej skorupce

Pałeczki z kurczaka to dobrze znany i prosty sposób na szybki obiad przy minimalnym wysiłku.

Jeżeli nie dysponujesz ogromnym zapasem czasu na przygotowanie wyszukanych rarytasów, nie ma się nad czym dłużej  zastanawiać. Złota panierka kurczaka zawsze zrobi wrażenie na uczestniku organizowanej przez Ciebie imprezy!

 

 

 

 

 

 

Sposób przyrządzenia:

10 pałek z kurczaka

10 łyżek Słodkiego sosu chili TaoTao

Sok i skórka z limonki i cytryny

4 cm obranego i startego imbiru

4 ząbki czosnku

½ pęczka natki kolendry

2 łyżki oleju kokosowego

Sól, pieprz

 

Pałki oczyszczamy i osuszamy.

W sporej misce łączymy składniki na marynatę: Słodki sos chili TaoTao, sok i skórkę z cytryny oraz limonki, imbir, przeciśnięty przez praskę czosnek, olej kokosowy, sól i pieprz. Do marynaty wkładamy kurczaka, dokładnie nią nacieramy i odstawiamy w chłodne miejsce na co najmniej 30 minut.

Po tym czasie pałki wraz z marynatą układamy na blasze wyłożonej papierem pergaminowym i pieczemy około 30 minut w piekarniku nagrzanym do 200 stopni, przewracając co najmniej raz w trakcie pieczenia.

Podajemy posypane natką kolendry.

do góry
Harmonia Smaków Vifon & Tao Tao - TAN-VIET International S.A.
ul. Marco Polo 9 83-031 Łęgowo
telefon: 586929082
e-mail: sklep@harmoniasmakow.pl
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Click Shop | Hosting home.pl