Przepis: Pikantna fasolka

Sposób przygotowania

200 g fasolki szparagowej (może być mrożona, najlepiej mieszana zielona i żółta)
20 pędów bambusa w zalewie wodnej (paski) TaoTaopikantna fasolka
2-3 łyżki Sosu sambal oelek TaoTao
2 ząbki czosnku
100 g kiełbasy typu krakowska
2 łyżki sezamu
1 łyżeczka  oleju rzepakowego

Na patelni rozgrzewamy olej.

Dodajemy pokrojoną w drobną kostkę kiełbasę i posiekany czosnek.

Podsmażamy przez chwilę, by nie dopuścić do spalenia się czosnku.

Dodajemy fasolkę szparagową, pędy bambusa, sambal oelek i 1 szklanki wody.

Przykrywamy patelnię i dusimy warzywa.

Świetnie smakuje jako samodzielna przekąska, ale także jako dodatek do mięs.

do góry
Harmonia Smaków Vifon & Tao Tao - TAN-VIET International S.A.
ul. Marco Polo 9 83-031 Łęgowo
telefon: 586929082
e-mail: sklep@harmoniasmakow.pl
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Click Shop | Hosting home.pl