Przepis: Grillowane szaszłyki krewetkowe

Sposób przyrządzenia:krewetkowe szaszłyki

250 g krewetek Black tiger
6 łyżek Sosu imbirowego z soją TaoTao
1 łyżka oleju
patyczki do szaszłyków
100 g kiełków Fasoli Mung
szczypta soli, czerwonej papryki i czosnku granulowanego

Krewetki czyścimy, suszymy i wkładamy do wysokiego naczynia. Następnie zalewamy Sosem imbirowym z soją TaoTao i olejem, dodajemy przyprawy, dokładnie mieszamy. Przykrywamy szczelnie i wkładamy do lodówki na co najmniej 30 minut.
Patyczki do szaszłyków zamaczamy na kilka minut w wodzie – to zapobiegnie ich przypalaniu się podczas grillowania. Na każdy patyczek nakładamy po 4 krewetki. Ruszt smarujemy niewielką ilością oleju, układamy na nim szaszłyki i grillujemy przez około 5 minut z każdej strony, aż krewetki lekko się przyrumienią.
Podajemy z kiełkami fasoli mung podsmażonymi z koperkiem i chili.

do góry
Harmonia Smaków Vifon & Tao Tao - TAN-VIET International S.A.
ul. Marco Polo 9 83-031 Łęgowo
telefon: 586929082
e-mail: sklep@harmoniasmakow.pl
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Click Shop | Hosting home.pl