Pudding z nasionami chia i mango

Pudding z nasionami chia i mango (2 porcje)

Składniki: 

  • 400 ml mleka (zwykłe, kokosowe, migdałowe, sojowe) – my polecamy wypróbować mleczko kokosowe TaoTao
  • 3 łyżki nasion chia
  • 1 puszka owoców mango w syropie TaoTao
  • Garść jagód i płatków owsianych (opcjonalnie)
  • Łyżeczka miodu (opcjonalnie)

Sposób przygotowania:

  • Dzień przed podaniem (najlepiej wieczorem), podgrzej 400 ml mleka, najlepiej kokosowego, dodaj do niego nasiona chia i wymieszaj. Dla osłody możesz również dodać łyżeczkę miodu, nie jest to jednak konieczne. Pudding przelej do miseczki i włóż do lodówki, aby nasiona pęczniały całą noc.
  • Rano, owoce mango z puszki umieść blenderze i zmiksuj na gładkie purée. Syrop, który pozostanie możesz wykorzystać jako dodatek do innych dań.
  • Wyciągnij z lodówki wcześniej przygotowany pudding z nasion chia.
  • Na dno szklanek nałóż purée z mango, a następnie pudding z nasion chia. Przed podaniem udekoruj płatkami owsianymi oraz jagodami.

Smacznego! 

do góry
Harmonia Smaków Vifon & Tao Tao - TAN-VIET International S.A.
ul. Marco Polo 9 83-031 Łęgowo
telefon: 586929082
e-mail: sklep@harmoniasmakow.pl
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy od home.pl