Sernik z mango bez pieczenia

SERNIK ŚWIĄTECZNY BEZ PIECZENIA

 

Składniki na warstwę serową:

  • 750 g sera białego zmielonego
  • 1 puszka mleka kokosowego TaoTao
  • 1 szklanka cukru pudru (1 szklanka=250 ml)
  • 1/3 szklanki suchego maku
  • 2-3 łyżki soku z cytryny
  • 3 łyżki żelatyny
  • 200 ml gorącej wody 

Składniki na warstwę owocową:

  • 1 puszka mango w syropie TaoTao
  • 1 łyżka żelatyny
  • 150 ml gorącej wody

Dodatkowo:

  • Tortownica o średnicy 24 cm
  • Wiórki kokosowe do obsypania boków ciasta

Sposób przygotowania: 

Warstwa serowa: żelatynę zalać gorącą (nie wrzącą) wodą, dokładnie wymieszać i odstawić, aby wystygła.

Do misy dodać ser biały, zmielony, mleko kokosowe TaoTao, wsypać cukier puder, mak, dodać sok z cytryny i wszystko zmiksować na jednolitą masę. Następnie cienką stróżką wlać wystudzoną żelatynę do masy cały czas miksując. Tak przygotowaną masę przelać do tortownicy i wstawić do lodówki, aby masa stężała.

Warstwa mango: żelatynę zalać gorącą (nie wrzącą) wodą, dokładnie wymieszać i odstawić, aby wystygła.

Do naczynia blendera wlać zawartość puszki z mango (wraz z syropem) i zblendować. Następnie wlać wystudzoną żelatynę i ponownie zblendować. Masę mango przelać na stężałą warstwę serową i ponownie wstawić do lodówki. Stężałą górną warstwę obsypać na rantach wiórkami kokosowymi.

do góry
Harmonia Smaków Vifon & Tao Tao - TAN-VIET International S.A.
ul. Marco Polo 9 83-031 Łęgowo
telefon: 586929082
e-mail: sklep@harmoniasmakow.pl
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy od home.pl