Makaron w kremowym sosie grzybowym
MAKARON W KREMOWYM SOSIE GRZYBOWYM

 

Przepis 100% wegański. Stworzony specjalnie dla TaoTao przez @karolinasobanska

 

 

Składniki:

  • 250 g pieczarek
  • 200 g ugotowanego makaronu
  • 200 ml mleka sojowego
  • 2 szalotki
  • 1 ząbek czosnku 
  • 2 garści szpinaku
  • 2 łyżki Sosu sojowo-grzybowego TaoTao
  • sok z cytryny
  • tymianek, natka pietruszki
  • prażone migdały
  • oliwa, oliwa truflowa
  • sól, pieprz

Sposób przyrządzania:

Rozgrzej oliwę na patelni. Dodaj cebulę, tymianek i podsmaż do zeszklenia. Wrzuć pieczarki, dopraw pieprzem i smaż przez 5  minut. Dodaj Sos sojowo-grzybowy TaoTao i smaż mieszając przez minutę. Następnie wlewamy mleko, wrzucamy szpinak, doprawiamy solą i smażymy mieszając przez kilka minut. Dodaj sok z cytryny, natkę oraz ugotowany makaron. Posyp prażonymi migdałami i świeżym tymiankiem. Skrop sokiem z cytryny i polej oliwą truflową.

Smacznego!

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy od home.pl